Derfor er modulsofaer danskernes foretrukne sofatype i 2021

Vi danskere er kendt for vores forkærlighed for hygge. Hygge kan foregå mange steder, men med vores store forkærlighed for at sætte os sammen med familie og gode venner 9in mente, er det måske ikke mærkeligt at vi i så høj grad elsker vores sofaer. Men ikke alle sofaer er skabt lige.

Modulsofaer er nemlig blevet en utrolig populær ting her i Danmark i de seneste par år. Faktisk kan modulsofaer siges at være danskernes fortrukne sofaer her i 2021. Men hvorfor er de det? Hvad er det ved disse sammensættelige sofaer der trækker så meget i os? Vi giver fem bud på hvorfor det forholder sig sådan.

Sammensæt efter dine behov

Modulsofaers helt store fordel er, at du selv kan sammensætte dem. Du vælger lige de sofamoduler du vil have, hvor mange du vil have og kan derefter sætte dem sammen som det passer dig. Dette er selvfølgelig en fantastisk fleksibilitet at have.

Grunden til at dette passer så godt på særligt sofaer er, at vi har meget forskellige behov til hvad en sofa skal kunne. Måske du har en lidt lille stue hvor du gerne vil maksimere den plads du trods alt har. Eller måske du har en stor familie du gerne vil kunne samle i sofaen. Uanset hvad, så kan en modulsofa gøre dette muligt.

Alsidig i brug

Det er dog ikke bare i opsætningen når du lige har fået sofaen hjem, at modulsofaen viser sit værd. I hverdagens brug kan den også være mere alsidig end mange andre sofatyper. Sofaen behøver jo nemlig ikke blive stående som du har sat den op, og kan ofte relativt nemt skilles ad.

Tag for eksempel et hjørnemodul med ryglæn på to af siderne. Dette modul kan hurtigt trækkes ud og fungere som en superfin lænestol. Et helt fladt modul, altså et modul uden ryglæn, kan enten fungere i sofaen som en slags chaiselong, men kan også tages ud og bruges som en form for sofabord eller puf.

Du keder dig aldrig

En anden fordel ved at sofaen kan skilles ad og nemt sættes sammen er, at du som et andet Lego-sæt efter noget tid kan ”bygge” en ny sofa. Modulerne kan ofte sammensættes på en række måder så for dig er det kun fantasien der sætter grænser.

Måske du egentlig havde købt en hjørnesofa, men nu hellere ville have en længere sofa. Modulsofaer gør det muligt at tage modulerne fra den ene side af hjørnet og sætte dem et andet sted. Det kan også være du vil opgradere din sofa, hvilket i så fald betyder at du kan tilkøbe passende moduler.

Farvekombinationer som du vil have dem

En anden stor fordel ved modulsofaer, men også en grund færre på nuværende tidspunkt benytter sig af, er at man kan lave forskellige, smukke farvekombinationer på mange sofaer. De fleste modulsofaer vil kunne leveres i diverse farver, og her kan altså med fordel overveje at bestille moduler i forskellige farver.

På denne måde behøver du ikke have en helt ensfarvet sofa. Ofte får du det bedste udtryk ved at vælge én hovedfarve og så vælge en eller to andre farver til sofaen. En dub mørkeblå er en god, alsidig hovedfarve at vælge og til dette kan du tilsætte moduler i alt fra gråt og brunt til mere spraglede ting som gul eller måske mørkerød.

Utrolig nem at flytte

Den sidste store fordel ved modulsofaer, og en fordel du kan drage på mange gange er, at sofaen vil være meget nemmere at flytte end en samlet sofa. Dette gælder særligt store sofaer, hvor det kan være næsten umuligt at få flytte på dem.

Denne fordel henvender sig til alle, men særligt til dem der måske bor i lejlighed med en gammel, smal trappe op. Selvom lejligheden er rummelig, kan trappen ofte være din boligindretnings akilleshæl. En modulsofa gør det ikke bare nemt at flytte, men også at få den størrelse sofa du vil have i første omgang.