Få strøm med en forlængerledning

Har man brug for strøm et bestemt sted, men er langt fra en stikkontakt, så er en forlængerledning en god løsning. En forlængerledning giver også mulighed for at have mange forskellige ting tilsluttet strøm. Specielt i ældre ejendomme har man typisk ikke nok stikkontakter sikkert fordi, at man ikke havde så mange elektroniske enheder som kræver strøm. I dag skal telefonen, uret, høretelefoner og mange andre ting oplades, og en forlængerledning med flere stik er derfor uundværlig. Generelt findes et Solidt udvalg af forlængerledninger til hjemmet og kontoret eller hvor man har brug for strøm.

Hvilken forlængerledning skal man vælge?

Der findes mange forskellige modeller af forlængerledninger, hvor man kan købe alt fra forlængerledninger med et stik til mange stik alt efter behovet for strøm. Køber man forlængerledninger eller stikdåser til kontoret, så har man brug for mange stik, hvorimod man måske ikke har brug for en forlængerledning med flere stik til haven. Helt generelt findes der forlængerledninger med og uden jord. Har man flere større ting tilsluttet, så skal man have et stik med jord. En forlængerledning med jord forhindrer kortslutning i dine maskiner, og giver en længere levetid. Et jord-stik øger generelt sikkerheden i hjemmet, så overvej nøje hvilken stikdåse du bruger hvor. Man skal altid være opmærksom på sit eget behov inden man køber en forlængerledning.

Udendørs forlængerledninger

Når ude sæsonen begynder, så bruger mange forlængerledninger til f.eks. at slå græsset eller klippe hækken. Her er det vigtigt, at man køber en forlængerledning, som kan holde til at være udenfor. Her skal man kigge efter den rigtige IP-klassificering, så den er godkendt til udendørs brug. På den måde undgår man, at der går overgang i forlængerledningen, hvis det skulle blive lidt fugtigt. I værste fald kan man risikere at få stød, hvis man anvender en ikke IP-klassificeret forlængerledning i fugtigt vejr.