Guide – alt du skal vide tagrenderensning

Tagrenderensning kan være svært og uoverskueligt. Derfor får du herunder en komplet guide med alt den viden, du skal bruge om tagrenderensning og rensning af tag.

Sådan vurderer du, om din tagrende trænger til en rensning

De færreste mennesker holder et skarpt øje med deres tag. Derfor kan det for mange være svært at vurdere, hvornår deres tag og tagrender trænger til en rensning. Der er dog forskellige ting, du skal lægge mærke til, når du skal vurdere, om din tagrende trænger til en rensning. Oplever du flere forskellige former for mos, alger og andet snavs i dine tagrender, kan det være en god ide at undersøge dine tagrender nærmere, og eventuelt foretage en tagrenderensning.

Sådan renser du dig tag med højtryksrens

Du kan rense dine tagrender på flere forskellige måder. En af måderne hvorpå du kan rense din tagrende er ved hjælp af højtryksrens. Ønsker du at foretage en tagrenderens med en højtryksrens, skal du først og fremmest huske at skylle oppefra og ned. Skyller du nedefra og op, kan du risikere ikke at opfange alt snavs og skidt med højtryksrenseren. Derudover er det vigtigt, at du vælger den rette højtryksrenser til at klare arbejdet. Højtryksrenseren må ikke være for voldsom, da dette kan skade tagrenden mere end at gavne den. Bruger du en for voldsom højtryksrenser, kan du risikere at skylle tætningerne ud. Det er altså vigtigt, at du bruger den rette højtryksrenser og er omhyggelig med din tagrenderensning.

Sådan renser du dit tag med algefjerner

Ønsker du ikke at bruge en højtryksrenser til din tagrenderens, kan du forsøge dig med en omgang effektiv algefjerner. Dette gør sig især gældende for dig, der døjer meget med alger og andet snavs i tagrenderne. Ønsker du at foretage tagrenderens med algefjerner, skal du være opmærksom på flere forskellige ting. Du skal blandt andet være opmærksom på, at algefjerner ovenpå tagpap kan være en smule skrapt og dermed påvirket tagets holdbarhed. Det er dog størstedelen af de forskellige tagtyper, der sagtens kan tåle algefjerner. Dette er også den primære grund til, at mange vælger denne løsning, når det kommer til tagrenderensning. Når du skal vælge din algefjerner til tagrenderensning, er desuden vigtigt, at du vælger en algerens, der ikke indeholder diverse forskellige kemiske stoffer. Kemiske stoffer er ikke kun skadelige for miljøet, men kan også være skadeligt for dit tag og dine tagrender i større mængder. Den forkerte algefjerner kan skade og misfarve dit tag.

Generelle tips til tagrenderensning

Når det kommer til tagrenderensning, er det først og fremmest vigtigt, at du går forsigtigt til værks. Inden du starter op for højtryksrenseren, og finder algefjerneren frem, skal du undersøge dit tag og dine tagrender. Måske er hverken højtryksrenser eller algefjerner løsningen for dig og dine tagrender. Derudover er det yderst vigtigt, at du altid tager højde for sikkerheden, når du skal foretage en tagrenderens. Skal du foretage en tagrenderens højt oppe, er det eksempelvis vigtigt, at du bruger en holdbar og sikker stige. Er du i tvivl, kan du altid kontakte en fagmand til at klare jobbet.