Guide til dig, der vil gøre dit hjem kæledyrsparat

Det er en herlig ting at have et, men det kræver også, at den bolig, du bor i, kan klare at huse et dyr, som måske vil udsætte inventaret for nogle prøvelser – i hvert fald i begyndelsen. Både katte og hunde kan nemlig sagtens være udfordrende, men du skal bare sørge for at være velforberedt.

Afværg åbenlyse ulykker på forhånd

Når du anskaffer et kæledyr, er det af stor betydning, at du ved, hvilke forholdsregler du bør tage for at få en god start. Men uanset hvor i landet du bor, kan det kræve et par pauser indimellem at opretholde tålmodigheden, og i de pauser kan du for eksempel læse på Ishøj Netavis her, hvor du kan læse nyheder og artikler fra Ishøj samt adskillige andre byer.

Du kan gøre din bolig klar til at byde velkommen til en hund ved at spærre af ind til stuen eller et andet rum, hvor der er møbler, som under ingen omstændigheder må blive tisset på el.lign. af det nye familiemedlem. Det kan for eksempel et afspærringsgitter, der kan spændes fast i døråbningen, så døren ikke altid behøver at være lukket.

Skal du have en kat, vil den sandsynligvis kunne slippe enten gennem eller over gitteret, så i det tilfælde er en bedre idé blot at undgå at lukke dørene eller på anden måde sikre, at katten ikke har adgang til at bruge dyre møbler som kradsebræt.

Gør også haven klar til det nytilkomne dyreliv

Katte render typisk frit i nabolag og på marker, hvis du bor nær sådanne. Derimod vil hundeejere som regel gerne holde deres hund mere nær, fordi hunde generelt har en dårligere stedsans og lettere bliver væk, siden de ikke selv kan finde hjem igen. Husk derfor at opsætte hegn i haven, hvis du vil kunne lukke din hund sikkert derud om sommeren.