Gulvafhøvling – løsningen til dit trægulv

gulvslibning

Gulvafhøvling er den ideelle løsning til et gammelt eller meget slidt trægulv. På denne måde kan du høvle alt slitagen væk og få et trægulv, der står som nyt.

Gulvafhøvling er dog en mere kraftig behandling end gulvafslibning, og derfor er det essentielt, at du har alle nødvendige informationer omkring det, inden du går i gang.

Til din bekvemmelighed har vi samlet det vigtigste om gulvafhøvling her.

Vær sikker på om dit gulv kan afhøvles

For at du kan være sikker på, at dit gulv kan afhøvles, skal det være lavet af træ og ikke blot have en træstruktur. Desuden skal gulvet kunne få afhøvlet 2-4 millimeter træ.

Hvis dit trægulv er blevet slebet flere gange før, er det ikke sikkert, at det kan holde til en afhøvling, da der bliver fjernet et stort lag af træet.

 

Typisk er der tale om følgende trægulve, der kan afhøvles: Plankegulve, lamelgulve og parketgulve. 

Hvornår er gulvafhøvling den rette løsning?

Det kan til tider være svært at vurdere om dit gulv skal afhøvles eller slibes. Derfor har vi listet tegn, der tyder på, at gulvet har godt af en afhøvling:

  • Ved større farveforskel mellem træ og lak
  • Ved større ujævnheder i gulvet
  • Ved synlige skæve gulvbrædder

Arbejdet skal udføres af en fagmand

Gulvafhøvlingen sker ved benyttelse af en maskine, der høvler gulvet med knive. Hvis du ikke har prøvet det før eller er bekendt med, hvordan man bruger maskinen, anbefales det, at du får en gulvmand til at udføre arbejdet.

Såfremt maskinen bliver håndteret forkert, kan det resultere i, at du skal udskifte dit gulv, hvilket er en bekostelig affære.