Indret kontoret til koncentreret og smart arbejde

Indretningen på kontoret skal møde de arbejdsbetingelser, som er ønsket på kontoret. Det betyder, at koncentreret arbejde skal følges af en indretning, hvor der er plads til ro og koncentration. Det kan ske ved at benytte alle kvadratmeterne i bygningen og sørge for stillezoner. Hvis det kniber med pladsen, kan I måske også indrette efter mere smart arbejde. Det kunne være, at nogle ansatte ville foretrække en dag, to eller nogle timer om ugen at arbejde hjemmefra. Lad dem arbejde hjemmefra, åbn kontoret om aftenen, og få flere kvadratmeter til mere koncentreret arbejde.

Afskærmning og lydisolering

Koncentration har svære betingelser, hvis alt buldrer og brager omkring ørerne på en. Alle, der har forsøgt at få arbejde gjort i en larmende togkupé, ved, at det er sandt. Larmen på kontoret kan undgås eller nedtones, ved at der f.eks. sættes lydisolerende glasvægge op eller afskærmning. Det kan fjerne støj og fokus fra de andre mennesker på kontoret. Desuden vil kontorartikler som hæfteklammer, stempler eller larmende elektronik forstyrre de koncentrerede kontorarbejdere mindre.

Benyt alle jeres kvadratmeter

Pladsen på arbejdet kan sikkert også benyttes bedre. I har måske områder, som står tomme, eller som er indrettet uden formål. Der har engang været planer for det tomme rum eller ligegyldige rum, men de planer er frosset inde på ubestemt tid. Her vil der med fordel kunne bruges flere kvadratmeter af kontoret. Spred arbejdet ud, og få mindre larm og færre forstyrrelser. Det gør også snakken mindre, når man skal råbe frem og tilbage, hvis man lige skal komme med en hurtig kommentar.

Udnyt alle døgnets timer

Hvis I derimod har pladsmangel på kontoret og derfor måske har nedsat koncentration, vil I måske kunne udnytte tiden bedre. Åbn kontoret op i alle døgnets timer, så de ansatte selv kan melde deres ankomst. Det kunne foregå ved, at nogle dage arbejder visse ansatte hjemmefra. Disse ansatte vil frigøre noget plads på kontoret, som kan benyttes bedre. Støjniveauet vil desuden falde. Der kan måske være en udgift til kontorartikler, som de ansatte skal benytte derhjemme, men det er en lille pris at betale.

For I har nu fået plads på kontoret til at indrette det efter koncentreret og smart arbejde. Arbejdet bliver ikke hæmmet af larm og forstyrrelser, men kan blot eksekveres hurtigt og nemt. Så kan snak og pauser foregå i en kantine, hvor det ikke forstyrrer de andre kontoransatte. Det kan være jeres smarte måde at drive kontor på, der giver bedre arbejde og måske sparer jer nogle penge.