Sådan kommer du i mål med din drømmehave

Drømmer du om et stort blomsterbed i masser af farver? En køkkenhave, hvor du kan høste dine egne grøntsager og krydderurter til ugens aftensmad? Eller måske have anlagt en terrasse, hvor kan nyde de varme sommerdag med grillfester og sjov og ballade? Det kan være svært at vide, hvor du skal starte og hvordan du kommer frem til det ønskede resultat. Vi har her samlet nogle tips til, hvordan du kan komme i mål med dine drømmehave, så den står klar til sommer.

Lav en plan

Selvom du drømmer om et blomsterbed eller en køkkenhave, så skal du ikke bare kaste dig ud i at etablere det. Du skal i stedet sørge for at lave en plan over alt det, du gerne vil have lavet og så prioritere denne plan. Du bør her starte med de store elementer, som tager længst tid. Det kan f.eks. være træer, hække og buske. Derudover bør du også se på terrasse, græs og gangstier, så grundlaget er i orden. Det kan godt være, at du har en klar plan inde i dit hoved, men du kan ikke overskue det hele. Det er derfor en god idé at måle haven op og tegne en plan for, hvor du ønsker f.eks. hæk, bede og græsplæne.

Gå i gang med de store elementer først

Som nævnt bør du lægge en plan og begynde med de store elementer. Det kan godt være en uoverskuelig opgave, især når man ikke har grønne fingre. Det kan her være en rigtig god idé at alliere dig med en professionel anlægsgartner. Han kan hjælpe dig med at lave en plan og kan også hjælpe dig med at føre det hele ud i livet. På den måde ved du at alt bliver gjort ordentligt – og du kan samtidig få gode råd og vejledning til, hvilken hæk, du skal vælge samt hvilke blomster, der er gode til lige netop dine behov. Det er absolut ikke noget, du bør undervurdere, når du gerne vil leve med en smuk og funktionel have i mange år fremover. Vi kan anbefale denne anlægsgartner i Kolding.