Sådan passer du dine planter

Vinteren er over os, og det betyder, at der skal andre midler til, når det drejer sig om at passe dine planter.

Om sommeren er det mere ligetil, fordi dine planter får masser af lys og varme. Om vinteren kræver det som regel lidt mere arbejde at holde dine planter flotte og frodige.

Her er nogle tips til, hvordan du kan passe dine planter bedst muligt om vinteren.

Sørg for at de får lys

Planter har brug for sollys, for at de skal kunne overleve. Sørg derfor for at placere dem et sted, hvor de kan få masser af lys. Det kan være, at du skal rykke lidt rundt på dine planter, så de står et sted, hvor de får mere lys.

Vand planterne

Selvom det er koldt udenfor, er det stadig vigtigt at give planterne masser af vand. Sørg for at holde planterne fugtige, men pas på med at overvande dem.

Gødning

Sørg for at gøde dine planter. Som regel er planterne i en form for dvale i vintermånederne. Alligevel kan de godt lide at få gødning i ny og næ. Du skal bare være opmærksom på, at du giver dem den rigtige mængde af gødning, da for meget gødning kan skade planterne.

Brug frostsikre krukker

Det er vigtigt, at du planter dine udendørs planter i frostsikre krukker såsom terracotta krukker. Den frostsikre krukke vil være modstandsdygtig over for kulde og ikke knække, når der går frost i krukken, på grund af nedbør.

Beskyt dine udendørs planter

Det er en god idé at overveje, om du bør lægge et ekstra beskyttende lag over dine udendørs planter. Det kan for eksempel være hø eller halm, der kan beskytte jorden mod den værste frost. Det gælder mest, hvis du har planter, der ikke tåler frost.