Sådan slipper du af med husmår

En husmår er ikke en velkommen gæst i boligen. Den kan nemlig ligesom mus og rotter forvolde stor skade på din bolig. Husmåren er desuden kendetegnet ved sin forfærdelige stank. Måren afmærker nemlig sit territorium, så der vil forekomme en stærk luft af urin – og så tager måren også sin ”mad” med ind i huset, og det, den ikke spiser, lader den bare ligge. Det kan betyde forfærdelig stank fra bl.a. døde fugle, gnavere og æg. Derudover er måren også en meget larmende gæst – især om natten og den tidlige morgen.

Der findes dog flere metoder til at bekæmpe mår på loftet. Vi har her samlet nogle af de mest gænge metoder, så du kan slippe af med uønskede besøg fra husmår.

Mårfælder

Hvis du gerne vil af med husmår, kan du prøve at sætte mårfælder op på loftet. Du skal dog her være opmærksom på, at det for det første kan tage meget lang tid, før måren går i fælden. Husmåren er nemlig snu. Derudover er du også nødt til at køre måren meget langt væk, før du sætter den fri – ellers finder den hurtigt tilbage til din bolig.

Stærkt lugtende stoffer

Du kan også prøve at skræmme måren med stærkt lugtende stoffer som naftalin eller hjortetakolie. Det er nemlig lugte, som måren ikke bryder sig om. Du skal dog her være opmærksom på, at du også skal leve med denne stank – og i mange tilfælde vil måren blot vænne sig til lugten og blive på dit loft.

Gift

Det kan være fristende at gøre brug af gift, men her skal du være opmærksom på, at det er ABSOLUT FORBUDT. Et stykke kød med gift er nemlig ikke kun appetitligt for uønskede mår, men i høj grad også for dine egne eller andres husdyr, som selvfølgelig kan dø af det. Lad derfor være med at bruge gift, hvis du døjer med uønskede besøg af husmår.

Gnaversirenen

Hverken fælder eller stærkt lugtende stoffer er den ideelle løsning, hvis du for alvor vil af med husmåren. Du bør i stedet gøre brug af Gnaversirenen. Gnaversirenen skræmmer mårene væk med ultralyd – og det betyder, at du faktisk slet ikke behøver bruge tid på at finde og opstille fælder eller lære at leve med stanken af hjortetakolie. Mårene vil med den skrækkelig lyd søge væk med det samme, og de kommer heller ikke tilbage, så længe du har Gnaversirenen kørende. Det er altså en metode, der kræver minimal indsats, men giver maksimalt udbytte.