Tre råd til at udnytte pladsen i din lejlighed

Mange unge er netop påbegyndt en ny tilværelse som studerende, og skal for første gang prøve kræfter med at bo alene. SU rækker generelt ikke til meget mere end et værelse på nogle få kvadratmeter, hvoraf det er essentielt at udnytte pladsen til sit fuldeste. Hvis du er ny studerende, eller blot lige flyttet i en lejlighed, får du her tre gode råd til at indordne dig bedst muligt på de få kvadratmeter.

Privatliv er nødvendigt

Storbyen er tæt pakket, og dette betyder, at lejlighederne tit ligger op og ned ad hinanden, hvorved det er vigtigt at værne om sit privatliv med noget afskærmning. En god løsning på dette er plissegardiner, da de ikke tager meget plads af de sparsomme kvadratmeter, samtidig med at de fås i et utal af farver, så du kan vælge lige præcis den stil, som matcher dit værelse bedst. Du kan se plissegardiner her.

Opbevar hvor du kan

Udover privatliv vil du også opleve, at når nu du skal indordne dig på mindre plads, end du højst sandsynligt er vant til, handler det om at udnytte hvert enkelt hjørne af rummet. Skaf dig nogle bedrollers eller type af seng, hvor du har mulighed for at opbevare ting, som du ikke nødvendigvis skal bruge hver dag. Dette gør at du kan organisere dig, og på den måde holde dit værelse let og ryddeligt.

Husk også hyggen

Selvom en stor del af at indrette et værelse består af praktiske løsninger, er det også vigtigt at huske at indordne sig på en hyggelig måde. Vælg derfor gardinerne i en varm farve, smid nogle stilede kasser under sengen og stil lidt nips rundt i vindueskarme og på borde. Værelset bliver dit hjem fremover, hvoraf det er meget vigtigt, at du også føler dig hjemme deri. Husk altid, et hyggeligt hjem er et rart hjem.