Varmepumpeservice: Sådan får du den bedste ydelse

Når du investerer i en varmepumpe, er det vigtigt, at du også sørger for varmepumpeservice. Ellers kan du risikere dyre reparationer og ineffektiv drift. Hvis varmepumpen er ordentligt vedligeholdt, skal den ikke arbejde hårdere end nødvendigt, og den vil blive billigere i drift. Sådan får du den bedste ydelse ud af din varmepumpe – og den holder længere!

Regelmæssige serviceeftersyn af din varmepumpe

Hvis du vil have den bedste ydelse af din varmepumpe, er det en god idé at få varmepumpeservice regelmæssigt. Det anbefales at få den serviceret hvert år, så varmepumpen altid er i topform. På den måde slipper du for dyre reparationer og unødvendigt energiforbrug.

Serviceeftersynet omfatter en grundig gennemgang af systemet, hvor komponenterne i både den indvendige og den udvendige del af varmepumpen bliver rengjort. Samtidig bliver varmepumpen testet for fejl, så eventuelle problemer kan rettes hurtigt og effektivt – så får du den mest energiøkonomiske varmepumpe og undgår at problemer udvikler sig til dyre reparationer.

Hvordan ved jeg, om varmepumpen har brug for varmepumpeservice?

En varmepumpe skal have service hvert år – det er den eneste måde at sikre optimal ydelse og undgå dyre reparationer. Men der er også regler for, hvor tit en varmepumpe skal have eftersyn; undersøg, hvor tit din varmepumpe skal serviceres, eller spørg en fagmand til råds.

Hvad kan jeg selv gøre for at optimere varmepumpens ydelse?

En varmepumpe kan dog også have brug for service udover det normale eftersyn. Det gælder, hvis varmepumpen stopper med at virke ordentligt, begynder at bruge mere energi end normalt eller har andre problemer. Der er dog nogle ting, du selv kan gøre, for at sikre optimal drift på din varmepumpe:

  • Rens varmepumpens filter regelmæssigt
  • Fjern blade, sne osv. fra varmepumpens udedel
  • Køb en varmepumpeskjuler

Varmepumpens filtre opfanger støv, pollen og andre partikler, så luften, du får ind i dit hjem, er så ren som muligt. Tjek filteret regelmæssigt og rengør efter behov. Sørg for at intet blokerer ventilationen på udedelen, da luftindtaget er altafgørende for effekten. Invester eventuelt i en varmepumpeskjuler, der giver udedelen ly for regn, sne, blade osv.