Derfor skal du lave en aftale med et lastbilværksted

Transportbranchen er yderst vigtig – ikke kun i Danmark, men i det meste af verden. Uden en velfungerende transportbranche ville vores supermarkeder nemlig i den grad slet ikke se ud, som de gør i dag. Vi ville skulle rejse langt for at få fat i de produkter, som vi blot går i vores lokale supermarked for at få i dag. Godstransporten og deriblandt lastbiler er derfor et absolut vigtigt element i vores samfund, og det er derfor også vigtigt at vognmænd sørger for at de bliver vedligeholdt korrekt, så de kan holdes så meget på vejen som overhovedet muligt.

Det er her service og syn kommer ind i billedet. Som de fleste nok kender fra deres personbil, så skal bilen regelmæssigt til service og syn for at sikre at bilen er i god stand og sikker på vejen, og det samme gælder for lastbiler – og her er det måske endda endnu vigtigere. Lastbiler, der ikke er i god stand og ikke er driftssikre, kan ikke kun gøre stor skade i trafikken. De kan også skabe større nedbrud i transporten, og det går så ud over leveringer af varer. Service og syn er derfor nødvendige for at holde lastbilerne på vejene så meget som overhovedet muligt – og holde dem sikkert på vejene – så de kan levere varer rundt til de danske butikker og vi bibeholder vores store sortiment rundt omkring i dagligvarebutikkerne.

Service til lastbilen

Service af lastbiler er mindst lige så vigtigt som service af personbilen – måske endda endnu vigtigere på grund af størrelsen og vægten. Det er nemlig ved regelmæssige serviceeftersyn at der bliver fundet fejl og mangler, som kan føre til nedbrud eller usikkerhed i trafikken. Service er ikke gratis, men i mange tilfælde er det meget dyrere at lade være med at betale for service. Hvis lastbilen først bryder sammen, er der nemlig ikke længere kun én ting galt. Når én ting går i stykker, opstår der ofte en kædereaktion, og det kan blive en dyr fornøjelse i sidste ende – både på pengepungen og naturligvis også på tid, hvor lastbilen simpelthen ikke er ude på vejen. Det er derfor essentielt at man som vognmand lige husker at sende lastbilen til regelmæssige serviceeftersyn for at sikre at lastbilen er driftssikker og kan klare de mange, lange ture rundt med varer. Vi kan her anbefale Truck Center Kolding, som både har lokalerne og ekspertisen til at tage sig af alle lastbiler. Læs mere her: https://truckcenterkolding.dk/.

Syn af lastbilen

Ligesom der er krav til, hvornår en bil skal synes, då er der også krav til syn af lastbiler – og det er endda oftere end ved personbiler. Køretøjer med en vægt på over 3500 skal til syn én gang om året – og det giver selvfølgelig rigtig god mening, idet der er tale om et ret stort køretøj. Til synet tjekkes alle komponenter på lastbilen, bl.a. dæk, bremser, olie karrosseri og meget mere for at sikre at lastbilen er driftssikker – både for chaufføren og naturligvis også for de andre bilister.