Power BI – fremtidens business-værktøj

Power BI – fremtidens business-værktøj

Power BI kan man vist med rette kalde for fremtidens business-værktøj. Og Power BI er det på tide, at du/I får implementeret, hvis I/du da ikke allerede har taget dette spring. Power BI er nemlig et noget så behjælpeligt værktøj, som din virksomhed kan bruge. Men hov, måske ved du slet ikke, hvad dette ord ”Power BI” betegner. Ja, hvis dette er tilfældet, ja, hvis du ikke ved, hvad dette mon er, så giver det jo selvfølgelig ikke særlig god mening at prøve at overbevise dig om nødvendigheden af at få implementeret dette værktøj. Så lad os lige spole lidt tilbage. Lad os starte ved starten. Ikke Big Bang men Big Data. På denne måde kan vi få ordentlig hånd om dette fænomen. Er du klar? Power BI og nogle medfølgende begreber vil jeg nu introducere dig for. Så slå lyttelapperne ud og læn dig tilbage. For nu vil jeg gå i gang. Power BI vil jeg gå i gang med at fortælle om.

Power BI – datavisualisering/anskueliggørelse af data

Lad os starte ved Big Data, inden vi bevæger os videre. Big Data er store mængder af ufiltrerede data, som f.eks. en virksomhed ligger inde med på sine databaser. Denne data ligger bare og er ikke blevet analyseret. Power BI kommer ind i billedet her, så man ikke spilder al den gode data, som man ellers kunne bruge. For denne data kan vise sig at være en veritabel guldmine, hvis man først får den brugt ordentligt. Der kan være mange data her, som vil kunne omdannes til brugbar og værdifuld information, hvis man får den udlagt. Får den udlagt med et analyseværktøj. Power BI er netop et sådant (self-service) analyseværktøj, der med en let og overskuelige brugerflade lader dig analysere og visualisere dine data. Denne data kan du f.eks. visualisere i form af forskellige grafer eller lignende. Derudover kan disse visualiseringer og rapporter deles med andre brugere. Power BI er altså en let og håndgribelig måde at håndtere data på. Det er ikke svært at betjene, og det vil være til stor gevinst for ens virksomhed at få implementeret det. Få implementeret Power BI så man optimalt får brugt alt den data, som gemmer sig i skyen, eller hvor ens data nu ellers kunne finde på at befinde sig.

Power BI – overvej det lige

Selvom du ikke tror, at din/jeres virksomhed har brug for dette værktøj, så vil jeg bede dig/jer om at tænke jer/dig om en ekstra gang. Måske der alligevel var et datapotentiale, som kunne være til gevinst for jer og jeres virksomhed. Tænk hvis I forbigik denne mulighed. Det ville da være for dumt. Power BI, og jeg siger det kun igen for jeres skyld, skal I seriøst overveje at investere i. Og det skader jo aldrig at prøve fremtidens business-værktøj, som kun flere og flere vælger at implementere i en verden, hvor der kun generes flere og flere data. Så kom i gang. Power BI er fremtiden, og det kan være bekosteligt ikke at blive dus med den.