Sådan skaber du mersalg i din forretning

I en tid hvor de fleste butikker ikke kun kæmper imod de konkurrerende butikker indenfor det samme område, men også kæmper mod den eksplosion der har været i antallet af webshops, der udelukkende sælger på nettet, så kan det være nødvendigt for butikkerne, at nytænke måden de sælger deres produkt eller service på. Hvis man som forretning, ikke selv har en webshop, så er det et indlysende sted at starte, men selvom man også er tilstede på nettet, så har man stadig en masse konkurrenter, som man skal kæmper om kunderne imod. I denne artikel kommer vi med et par bud på, hvordan du kan øge salget i din forretning og dermed tage kampen op mod dine konkurrenter.

Fokuser på markedsføring

Mange butikker i dag, markedsfører ikke rigtigt, andet end at de har et skilt udenfor deres butik, eller ved at have en reklame i avisen, når det er butikkens fødselsdag. På et moderne og konkurrencemæssigt, aggressivt marked, er det bare ikke i nærheden af at være nok. Hvis man vil markedsføre sig succesfuld i dag, er det ikke nok men annonce i avisen. Man er nødt til at investere i sin markedsføring, for at skabe den opmærksomhed det kræver, at kunne konkurrere om kunders hårdt tjente penge.

Lav en ny salgsstrategi

I de fleste butikker, er der ikke rigtig nogens salgsstrategi, andet end at man altid skal prøve at sælge lidt mere, til de kunder der finder vej ind i butikken. Vi har næsten alle sammen være ude for, at en ekspedient har prøvet at sælge os et ekstra produkt, når vi står og er ved at betale ved kassen. Hvis man vil sælge mere i disse moderne dage, er man nødt til at tænke nyt. Her kan live-salg måske være vejen frem. Denne form for salgsteknik har været populær i udlandet i en del år, men er stille og roligt begyndt at vinde indpas i Danmark. Det går i sin enkelthed ud på, at man sælger sine varer via en livestream video, som kunderne kan se på de sociale medier. Det minder på nogle måder om en auktion, hvor kunderne byder ind på det de er interesseret i. Forskellen er dog bare, at priserne er faste, til gengæld er tilbuddene rigtig gode.

Benyt jer af influencers

Kendte mennesker kan sælge dit produkt. Ikke i den forstand at du hyrer en kendis, til at stå bag kassen i din butik, men ved at få kendte mennesker, hvis image og område, passer til dit brand, til at lægge billeder op af- eller med, din produkter på nettet. Når disse opslag er tilgængelige på internettet, ser de kendte menneskers følgere dem og fordi at vi har en tendens, som mennesker, til at tage anbefalinger fra kendte mennesker til os, køber vi også de produkter som de reklamerer for. Overvej derfor at benytte influencers.