4 tips til IT-sikkerhed i din virksomhed

IT-sikkerhed er vigtigere end nogensinde, uanset om der er tale om en privat virksomhed, en NGO eller en offentlig institution. Sikkerhed er ikke kun vigtigt, når der skal styres et fly, men i høj grad også, når man driver en forretning. Det er simpelthen for dyrt at lade være, fordi virksomhedens data og systemer i mange tilfælde er afgørende for dens eksistens. Vi har derfor her samlet 4 tips, som du kan bruge til at sikre IT-sikkerheden i din virksomhed.

Antivirus og firewall

Det er meget vigtigt at holde uvedkommende ude – især når der er tale om værdifulde og måske endda personlige data. Det bør derfor være førsteprioritet at investere i en pålidelig antivirus til hele virksomheden samt en effektiv firewall, så uvedkommende ikke får adgang til virksomhedens IT-systemer, programmer og data. Det kan her være en idé at investere i rådgivning hos et professionelt it-firma, da de kan finde den rette løsning til dig.

Kryptering af netværk og e-mails

Hvis uvedkommende får adgang til jeres netværk, kan de også få adgang til jeres programmer, systemer og data. Det handler altså igen om at gøre det så svært som muligt for uvedkommende at få adgang. Det kan gøres ved at kryptere trådløse netværk og e-mails, der forlader jeres netværk. På den måde undgår du, at uvedkommende kommer i besiddelse af personlige oplysninger eller forretningshemmeligheder.

Backup-løsning

Backup er en absolut nødvendighed, når man arbejder med forretningskritiske filer og systemer. Det er derfor essentielt at man har en sikker backup-løsning, som kan passe godt på alle data i virksomheden. Professionelle IT-firmaer tilbyder nemme og sikre backup-løsninger, så du ikke selv skal tænke på at passe på dine data, og det er i hvert fald pengene værd – i hvert fald hvis du har dine data kær.

Uddannelse og træning af medarbejdere

Du skal betragte dine medarbejdere som din menneskelige firewall. De kan nemlig være med til at forhindre at uvedkommende får adgang til virksomhedens IT-systemer og –programmer. Det er derfor vigtigt, at du prioriterer uddannelse og træning af dine medarbejdere, så de kan styrke dit værn mod cyberangreb. Det er meget vigtigt, at alle medarbejdere ved, hvad de skal og ikke skal, så du kan opretholde sikkerheden. Du kan f.eks. sørge for at dine medarbejdere laver stærke passwords og skifter dem jævnligt – og husk at lære dem, at skal melde sig, hvis de oplever noget mistænkeligt. Det kan forhindre en masse ubehageligheder.

Hvis du har brug for hjælp til bl.a. antivirus, kryptering eller backup, så kan du med fordel læse mere her: https://www.house4it.com/. HOUSE4IT kan rådgive dig til den bedste løsning til dine behov, så du altid kan være sikker på at dine data er i de rigtige hænder.