Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber ny printer?

At købe en ny printer kan være lige så forvirrende som at skulle købe nyt mobiltelefonabonnement. Det er en jungle at hitte rundt i, hvad der er vigtigt, og hvad der er overflødigt. Det bedste råd, man kan give til en, der ønsker sig en ny printer, er, at man skal overveje, hvad ens behov er, og så træffe en beslutning ud fra dette. I denne artikel vil jeg fremlægge nogle af de vigtigste valgmuligheder, man skal gøre sig tanker om, inden man køber sig en ny printer.

  1. Printerens hastighed

Printerens hastighed er målt i ”pages per minute” eller ppm. Der findes mange forskellige printere med stor variation i, hvor hurtigt de printer. Du skal derfor gøre dig tanker om, hvad du skal bruge din printer til, og i hvilke situationer. Skal printeren stå derhjemme og kun bruges en sjælden gang imellem, kan du spare penge ved at vælge en printer med relativt lav ppm, men hvis du skal bruge printeren på arbejdet, hvor den skal bruges ofte og meget, skal du vælge en med høj ppm.

  1. Farve eller sort-hvid

Du skal overveje, om din nye printer skal kunne printe i farve eller bare i sort-hvid. For hvis du for eksempel skal bruge din printer til at printe instruktioner eller billeder, hvor farver er essentielle, er det naturligvis vigtigt at kunne printe i farve. Hvis du bare skal printe simple dokumenter eller skoleopgaver, vil sort-hvid oftest være tilstrækkeligt. Du kan få billige hp blækpatroner hos printerpatroner.dk, uanset om du printer med farve eller i sort-hvid.

  1. Enkeltfunktion eller multifunktionsprinter

Hvis du kun skal printe dokumenter, kan du nøjes med en enkeltfunktionsprinter, som altså udelukkende kan printe. Hvis du derimod har behov for at scanne og kopiere, skal du bruge lidt flere penge på en printer, der har multifunktion.

  1. Inkjet eller laserprinter

En inkjet-printer printer ved hjælp af blækpatroner og giver et bedre resultat, hvis du skal udskrive både billeder og dokumenter, end en laserprinter gør. En inkjet-printer er også betydeligt mindre end en laserprinter. En laserprinter på den anden side er fremragende til at udskrive mange og store printerjobs. Laserprintere har også længere levetid på deres printerpatroner.

  1. Yderligere funktioner

Skal din printer kunne udskrive via Wi-Fi eller Bluetooth, så du for eksempel har muligheden for at udskrive på farten eller fra en mobiltelefon, så skal du naturligvis have dette for øje og vælge en ”smart” printer, i stedet for en med kablet forbindelse.

Disse er nogle af de vigtigste ting at forholde sig til, inden man køber en ny printer. Som sagt er det hele et spørgsmål om dine behov, hvorfor der findes lige så mange svar på, hvilken printer man skal vælge, som der er mennesker med forskellige behov. Man kan også gå på internettet for at blive inspireret yderligere. God jagt på din næste printer!