Derfor skal du bruge en bedemand ved dødsfald i familien

Det er ikke let at tale om døden og planlægningen omkring en begravelse, når netop døden indtræffer. Men ikke desto mindre er det nødvendigt.

For selvom vi er i en periode med sorg og muligvis endda chok, så kommer vi ikke uden om, at vi skal planlægge det sidste farvel. Det farvel skal naturligvis være smukt og værdigt. Derfor er der mange overvejelser at gøre – som i øvrigt kommer i forlængelse af alle de praktiske ting, man også skal kunne jonglere som bolde i luften. Løsningen er ofte at kontakte en bedemand.

Bedemanden er din erfarne hjælper

Som bedemand i Kolding igennem mange år, ved de hos Findbedemanden.dk om nogen, hvad det er for en række udfordringer, som melder deres ankomst, når vi mister en kær.

Det som kommer bag på mange, er ofte hvor mange opgaver og beslutninger, der er efter dødsfaldet. Og det skal vel at mærke sammenholdes med, at man i forvejen er i en fase af sorg, hvor det kan være svært at overskue andet end sine umiddelbare følelser. Desværre er det ofte sådan, at de nærmeste er dem med flest følelser involveret, men også dem, der må klare alle de praktiske opgaver, fordi de netop er de nærmest beslægtede med den nu afdøde. Det paradoks sætter dem i en svær situation, hvor bedemanden går en som en praktisk opgaveløser, der er med til at gøre byrden lettere.

En bedemand har indsigt i det praktiske forløb, som opstår efter dødsfaldet. Det er blandt andet at få anmeldt dødsfaldet til myndighederne, at få klaret dødsboet og kontakten med skifteretten, at etablere kontakt med kirke og præst, at hjælpe med at bestille gravsten eller urne, at hjælpe med at få indsendt dødsannonce til lokalavisen, at gennemgå eventuelle ønsker fra Min Sidste Vilje og meget mere.

Her træder bedemanden i karakter og er en vigtig hjælper, som gør det lettere at komme igennem forløbet – vel at mærke med plads til sorg og bearbejdelse.