Har du planlagt din begravelse?

Har du nogensinde tænkt over, hvordan du ønsker, at din egen begravelse skal foregå?

Det har du nok ikke nødvendigvis, men selvom det kan føles mærkeligt, er det en god idé at gøre sig overvejelser derom.

Begravelse eller bisættelse – eller askespredning?

Dr kan være forskel på, hvordan man ønsker at blive begravet. Du kan vælge enten en klassisk begravelse i kiste eller at blive brændt, hvilket kaldes en bisættelse. Det kan også være, at du har ønsker om, at din aske skal spredes over havet eller sendes ud i vinden?

Uanset hvilke tanker du har gjort dig, er det vigtigt, du tager snakken med dine køre om det. For mange kan den samtale dog være svær, og derfor findes der et dokument, der hedder Min Sidste Vilje, hvor du kan notere, hvordan du ønsker at blive begravet.

Dette dokument gør, at det bliver lettere for de pårørende at planlægge begravelsen – uden at de ender med at stå i en situation, hvor de selv skal træffe svære valg og måske endda kan blive uvenner over det.

Min Sidste Vilje kan du finde hos din lokale bedemand. Dokumentet kan blandt andet findes her. Når det er udfyldt, kan du give det til din lokale bedemand, som får det registreret. Bedemanden kan derpå give pårørende en kopi med det samme – eller når dødsfaldet er indtruffet og begravelsen / bisættelsen skal planlægges.

I Min Sidste Vilje er det desuden muligt at skrive andre ønsker ned, som hvis man f.eks. vil begraves i noget særligt tøj eller med særlige genstande. Du kan også angive, om du ønsker at få spillet særlige sange eller sunget bestemte salmer m.m. Husk på at det er dig, der kan angive alle de ønsker, du har på hjerte.

Det er med andre ord en god idé at udfylde Min Sidste Vilje og få nedfældet alle de tanker man har omkring begravelsen. Det er med til at sikre dig, du får en begravelse efter dit hjerte og en hjælp til den familie, som skal arrangere forholdene.