Kan vi stadig kalde noget for drengeting og pigeting?

Det er lidt skørt, hvordan man kan dele mange genstande op i drenge -og pigeting. Mange mennesker gør det helt ubevidst. Det er noget vi lærer allerede fra barnsben og særligt noget, der er debat om i dag. Vores forældre mente måske, at vi skulle lære det som børn, for at gøre verden mere overskuelig. Den er nemlig et helt vanvittigt sted for et barn, og der er så mange muligheder og ting, der skal undersøges. Ved at inddele genstande i drengeting og pigeting, har det måske været nemmere at navigere i.

 

På mange måder er vi ved at fjerne os fra begreberne drengeting og pigeting. Og det er rigtig godt. Men hvis du er født før år 2010, kan du sikkert huske, at der dengang var en noget grovere opdeling af, om ting hørte til på drengesiden eller pigesiden.

 

Få ting, kan vi i dag udelukkende kalde drenge eller pigeting, hvis nogen. Det er ikke sikkert, at de ting der listes her, opfattes udelukkende som det ene eller det andet i dag. Men engang var det altså anderledes.

 

Dengang var ting som elektriske biler, politimænd kostumer, Spiderman skoletasker og dinosaurer i plastik noget, der hørte drenge til. Af pigeting var kaninbamser, prinsesse udklædning og barbiedukker som regel højt på ønskelisten.

 

I dag er disse ting meget mere flydende. Det er helt normalt, at piger leger med drengeting og drenge leger med pigeting. Og det er også ganske sundt, at børn ikke opdrages ind i en enkelt forestilling om, hvem de bør være – men derimod har verden åben, så de selv kan vælge. Det betyder også, at det i dag både er mænd og kvinder, der kan finde på at erhverve sig malerting, fiskegrej fra simms og en røremaskine til køkkenet.