Derfor bør du opmærke dit tøj

Der bliver årligt mistet tøj for cirka 450 millioner kroner i danske familier. Derfor er svaret helt enkelt: Det kan betale sig at opmærke dit tøj. Hver eneste dag bliver skiftetøj transporteret frem og tilbage mellem daginstitutioner og skoler. I vinterhalvåret skal der masser af varmt tøj til og om sommeren skal der også være mulighed for både at tage tøj af og på i den lunefulde sommer. Sommervejr der til tider også kalder på en regnjakke. Samtidig har rigtigt mange børn tøj og ting, der ligner hinanden – og den faste pædagog kan måske godt holde styr på hvilken jakke der hører til hos et bestemt barn, men hvad med vikaren fra den anden stue eller når der ligger tre par blå bukser i glemmekassen?

Tallene taler deres tydelige sprog. Der er alt for meget tøj der ikke kommer tilbage til rette ejermand. Og tallene siger kun noget om børne. Men hvad med de voksne. Der er ikke noget mere ærgerligt end at glemme sin nye sommerjakke eller dyre skindluffer, fordi man har fået det for varmt og har fået det lagt fra sig.

Det er svært fuldstændig at undgå, at man i ny og næ glemmer eller forlægger et stykke tøj, men med en lille indsats er det nemt at sikre, at tøjet kan komme tilbage til den rette ejermand, hvis uheldet er sket og I har mistet noget.

Med navn og helst også et telefonnummer i tøjet er sandsynligheden for at tøjet kommer tilbage meget større – og det er også nemmere for forældre, børn og pædagoger at vide hvem tøjet tilhører.

Heldigvis kræver det ikke ret meget at få navn i tøjet. Nogle vil nok vælge løsningen med at skrive med kuglepen eller sprittusch. Desværre forsvinder det hurtigt og er ofte meget svært at se. Der findes forskellige produkter til at opmærke tøj, og du kan se et stort udvalg fra Ikast Etiket, der har noget til alle behov, når det kommer til at opmærke familiens tøj, for eksempel strygemærker, navnemærker og navnebånd.

Det handler ikke kun om din egen pengepung

Når du opmærker familiens tøj, er du med til at forebygge at skulle købe vinterjakke til dit barn to gange på én sæson, fordi vinterjakken er blevet væk. Det er sure penge at skulle erstatte noget, der er blevet væk (man har jo allerede én gang købt det) og børnetøj er ikke nødvendigvis billigere bare fordi det er mindre end det til voksne. At undgå at skulle købe ekstra tøj er selvfølgelig et stort plus, men det er ikke kun derfor det er en god idé at opmærke tøj. Kigger vi på hvordan verdens Co2-udslip fordeler sig er tøjindustrien en af de mest forurenende industrier. For at kunne nedbringe Co2-forbruget i tøjindustrien er det derfor vigtigt, at det tøj der bliver produceret også bliver brugt. Helst så meget, at det til sidst er slidt op – og ligger tøjet i en glemmekasse bliver det ikke brugt. Det er altså ikke kun din egen pengepung, der har godt af at tøjet bliver opmærket.