Efterårstræningen venter – er du klar?

Mere overskud og energi i hverdagen kan mange godt have brug for.

Når man sidder på kontoret og har nørdet med tal eller talt med kunder hele dagen, kan man godt have brug for at komme ud og bruge sin krop aktivt. Så i stedet for at vælge sofaen kan du med fordel sætte dig op på cyklen eller træde i løbeskoene.

Har du hjertet med?

Når du skal komme godt i gang med at træne, er det vigtigt at have hjertet med. Det skal være sjovt at træne, så det er vigtigt at finde en motionsform, du har lyst til, træningsrutiner, du glæder dig til, og som kan blive en god vane for dig.

Og så skal du have hjertet med i bogstavelig forstand. Hjertet er en stor muskel, som også kan have gavn af din træning. Bl.a. konditionsøvelser og styrketræning kan være med at til at styrke dit hjerte. Nogle kan måske have gavn af at supplere sin kost med fx kosttilskud til hjerte.

Hvilken slags træning er du til?

Der er mange forskellige slags træningsformer at vælge. Du kan fx fokusere på din kondition og optræne din udholdenhed, eller du kan prøve kræfter med vægtstangen, hvis du har lyst til at styrke dine muskler, så de bliver mere fremtrædende.

Prøv nogle forskellige træningsmetoder og –rutiner af, og find den slags aktivitet, der passer til dig.

Hvor skal du træne?

Du kan udfolde dig i fitnesscentret, som tilbyder mange forskellige træningsmaskiner, der kan træne hele din krop eller blot fokusere på få kropsdele af gangen. Her kan du nemt prøve de forskellige af. Men det kan også være godt for dig at komme ud i naturen. Du kan fx løbe en tur gennem parken eller skoven. Nogle steder finder du også et udendørs træningsrum.

God fornøjelse med din træning.