Slut med sure sokker én gang for alle

Hvis du er ved at besvime på grund af odøren fra herrestrømper, når du kigger ned i vasketøjskurven, skal du læse med her. Der findes nemlig en super enkel og næsten magisk måde at komme de sure sokker til livs én gang for alle; bambus. Måske synes du, det lyder tosset, men faktisk er bambus strømper på få år blevet nogle af de mest populære sokker – og det er der en grund til.

Bambussens mange fordele

Bambus er en plante, der (som mange haveejere ved) er næsten umulig at komme til livs. Det gror som skidt – og det kan man udnytte. I stedet for at bruge masser af vand, kunstgødning og insektmidler for at dyrke bomuld, kan man faktisk omdanne bambus, der gror i fuld fart, om man vil det eller ej, til tekstil.

Når bambussen bliver lavet til stof, tager man mange af bambussens gode kvaliteter med over i tekstilet. For eksempel dens evne til at bekæmpe bakterier, hvilket betyder, at de bakterier, der er skyld i svedlugt og sure tæer, ikke har en chance mod bambussens antibakterielle effekt.

Godt for både dine fødder og miljøet

Fordi bambus er et naturmateriale, er bambussokker åndbare, men de er også langt mere fugtabsorberende end strømper af bomuld. Dette giver bambusstrømperne en unik temperaturregulerende evne, hvor dine fødder bliver holdt tørre og tempererede, uanset hvor koldt eller varmt det er.

Bambusfibre er også meget bløde og glatte, så strømperne er utroligt behagelige at have på. De er også slidstærke og holder form og farve bedre end bomuld. Sammenlignet med bomuldsproduktionen, belaster bambusdyrkning ikke miljøet. Mens bambussen gror, optager den faktisk 5 gange mere CO2 end en tilsvarende mængde træer.

Også under behandlingen og indfarvningen af stoffet kræver bambus færre kemikalier end bomuld, og derfor er bambussokker også velegnede til personer med eksem eller allergi.