Danmark har museer for enhver smag – hvilket skal du besøge?

I Danmark findes der et bredt udvalg af spændende museer, så hvis du vil på museum, vil du utvivlsomt kunne finde et eller flere, der falder i din smag. Mennesker er nemlig heldigvis så forskellige, at der gennem tiden er blevet skabt en masse forskelligartede museer med udstillinger inden for alverdens områder.

Et museum med romersk og græsk kunst

I København ligger bl.a. det museum, der hedder Glyptoteket. Glyptoteket er ikke kun et fascinerende bygningsværk udvendigt, for indeni er der også betagende udformninger af vægge og hvælvinger. Der er både planter, som skaber en åben, eksotisk og unik atmosfære, og utallige kunstværker fra specielt de romerske og græske æraer, men også eksempelvis egyptiske. Det er altså et museum for dig, der har en interesse for en af de nævnte kulturer, eller dig, hvis nysgerrighed nu er blevet vækket. Det er ikke et museum, du finder et lignende eksemplar af noget andet sted i Danmark.

På Furesø Netavis, der kan findes her, kan du bl.a. læse en artikel, der omhandler den danske befolknings kulturforbrug. Du kan dermed blive klogere på, om du egentlig falder i en af de mest eller mindst kulturinteresserede grupper i Danmark på Furesø Netavis.

Danske interaktionsmuseer

Nogle synes, at det er kedeligt blot at kunne observere kunstværkerne. Er det noget, du genkender hos dig selv, er du muligvis mere fristet til at besøge et museum, hvor du kan få lov at interagere med udstillingerne. Det kan du eksempelvis opleve på Experimentarium i Hellerup.

Grib chancen, før den er væk

På blandt andet hjemmesiden for Københavns Universitet, er det meldt ud, at Zoologisk Museum lukker i oktober dette år. Du vil senere kunne opleve mange af elementerne i nye omgivelser, da de flyttes, men vil du se dem i de nuværende rammer, skal du slå til inden oktober.