Husk sikkerheden i vildmarken

Har du og din partner eller familie planer om at skulle på udflugt? så kan det være en god idé at læse videre. En tur i vildmarken er ofte forbundet med frihed, store oplevelser og sammenhold. Men lige så storslået naturen kan være, lige så barsk kan den også være. Især ved tilfælde af sygdom eller skader. Derfor bør man helgradere sig, når det kommer til førstehjælpsudstyret. For at kunne hjælpe sig selv og andre, er det helt essentielt, at man har et velpakket førstehjælpssæt.

Hvad skal man have med?

Når sikkerheden skal pakkes, vil der altid være et kompromis mellem vægt og plads på den ene side og de skader, du vil kunne behandle på den anden side. Sår og skrammer kan man næsten ikke undgår, hvis man vil udforske vildmarken. Derfor bør man altid have en masse vand med sig, så man har mulighed for at kunne rense opståede sår. Man bør også have forbindinger med, så man har muligheden for at stoppe blødninger.

Derudover bør man også overveje flere typer af medicin, så man har muligheden for at lindre smerter. Plaster er tilmed også vigtig at have med, så man undgår betændelse i såret. Man kan med fordel benytte Opsite Flydelse Plaster, som fungerer som et gennemsigtigt plaster over såret.Sprayen beskytter hud og rene, tørre sår. På den måde undgår man betændelse i såret.

Derudover bør man have lidt diverse med i forhold til en pincet, saks, gaffatape, håndsprit osv. Førstehjælpssættet skal pakkes vandtæt, så forbindninger, piller mm. ikke tager skade. Indholdet af førstehjælpssættet kan variere alt efter, hvilken tur man skal ud på og hvor længe turen varer. Der kan også være en forskel på, hvor turen går hen og hvor vild den skal være. Er der langt til det nærmeste hospital, bør man overveje, at pakke flere førstehjælpsmidler.