Gode råd til puslepladsen

Puslepladsen er som udgangspunkt beregnet som en ‘arbejdsstation’, hvor barnet får skiftet ble og tøj. Nogle anser måske ikke puslepladsen som noget særligt, men faktisk er det et af de steder, hvor du har tid til at hygge og knytte bånd til dit barn. Pusletid er hyggetid. 

I løbet af bleperioden, skal der skiftes rigtigt mange bleer, og puslepladsen kan blive udsat for lidt af hvert. Derfor bør den også indrettes praktisk, så du altid har de vigtigste ting lige ved hånden. 

Valg af puslemøbel og puslepude

Der findes flere forskellige møbelløsninger, når det gælder puslepladsen. Det kan både være som væghængt pusleplads, på en kommode, et bord el. Lignende. Hvilken løsning der er den bedste, er meget individuelt, og afhænger også af hjemmets øvrige indretning. Bor du småt er en væghængt løsning, der kan klappes op når den ikke er i brug, eksempelvis oplagt. 

Uanset hvilken løsning du går med, skal du sikre at møblet er stabilt og gerne fastgjort, så der ikke er chance for at det vælter. Næste step er at finde en god puslepude, så dit barn kan ligge blødt og behageligt. Da dit barn har meget hudkontakt med puslepuden, kan det være en god ide at gå efter en variant, der er fri for skadelige stoffer og kemi. Det kan eksempelvis være en Müsli puslepude, hvor betrækket er GOTS certificeret. 

Sørg for rigeligt med opbevaringsplads

Opbevaringspladsen er noget af det vigtigste ved puslepladsen. Du har ikke mulighed for at flytte dig, når du er igang med at pusle din baby, og derfor skal alt være inden for rækkevidde. Du skal have let adgang til alt fra blespand, bleer, stofbleer, klude, skiftetøj, pudder, vatpinde, cremer og naturligvis vand. Derfor er det også en god ide, at placere puslepladsen i et rum med en håndvask. 

Når dit barn er vokset lidt, bør du også finde plads til lidt legetøj. Dit barn bliver med stor sandsynlighed mere rastløst i takt med alderen, og derfor er lidt underholdning meget godt. Og også en kæmpe hjælp for dig.