Sådan finder I den rigtige hund til familien

familiehund

Hvis I har besluttet jer for at købe en hund, så er det nu I skal begynde at researche efter den helt rigtige hunderace. Indenfor populære hunderacer er det utroligt så forskellige egenskaber, der er fremavlet og det er vigtigt at I gør jer klart hvilken hunderace, der er lige i øjet til jeres familie. Først og fremmest skal I vælge, om det skal være en lille, mellem eller stor hund. De små hunde har ofte ikke så meget behov for at bevæge sig, som større hunde har.

Den lille hund

Mange af de små hunderacer er i mange tilfælde det man kalder selskabshunde. Hunde, der har til formål at være sociale og være hyggeligt selskab for mennesker. Det er de blevet fremelsket til gennem mange år – til tider gennem flere hundrede år – og de har derfor hverken spor tilbage af jagt-, vagt- eller hyrdehund. De har den fordel, at de er lette at have med sig rundt. De fylder ikke så meget og kan sidde stille forholdsvis længe. Det kan for eksempel være racer såsom Boston terrieren, Yorkshire terrieren, Cavalier King Charles spaniel, Bichon havanais og Mops.

Mellem størrelsen

Når vi kommer op i hunderacerne af mellemstørrelse bliver hundene ofte mere aktive. De er avlet til jagthunde og hyrdehunde og vil gerne have udfordringer. Hvis du gerne vil have en aktiv hund, der ikke fylder for meget kan det for eksempel være en Beagel, som oprindeligt er en jagthund og gerne stadig vil med på jagt. Eller en Shetland sheepdog, der som navnet siger er en hyrdehund fra Shetland. Den vil meget gerne udfordres gennem træning. Et andet godt bud er en Keeshonden, som er en spidshund af mellemstørrelse, som også er glad for træning. Den er for eksempel god til agility og lydighedstræning. En Cocker spaniel er også værd at overveje. Den er også avlet som jagthund og er en aktiv og livlig hund. Kendetegnet for alle disse racer er, at de er gode som familiehunde.

Er I en meget aktiv familie, der går lange ture næsten hver dag, så kan en samojed eller huxy snehund, være super fantastisk, de kan gå 20 kilomenter kun med en kort vandpause og det vil kun være jer, der trækker hastigheden langsom.

De store hunderacer

Øverst på listen over populære større hunderacer, der egner sig godt som familiehund, ligger Golden retriever. Det er oprindeligt en jagthund og det er en aktiv hund, der trænger til en del motion. Det er en rigtig god familiehund, men man skal ikke regne med den som vagthund, da er den for venlig. I samme omgang kan nævnes Labradoren. Det er også en storartet familiehund, som er let at træne og lydig. Ligesom en Golden retriever er den dog ikke meget bevendt som vagthund.