Hav det sjovt med madlavningen sammen med børnene

Du behøver ikke at være ene om ansvaret for maden derhjemme. Det kan nemlig være rigtig sjovt at involvere børnene i madlavningen. Dette er både en god aktivitet, og det kan bidrage til at børnene udvikler et sundt forhold til mad. Her får du nogle gode forslag til, hvordan du kan have det sjovt med maden sammen med dine børn.

Find på kreative opskrifter med børnene

Du kan sammen med dine børn finde på kreative madopskrifter, som I herefter kan eksperimentere med i køkkenet. Det kan være, at børnene har nogle gode ideer til, hvordan I kan kombinere de forskellige madvarer.

Det er også en god ide at få inspiration fra andre, når I skal give jer i kast med nye, spændende opskrifter. Hertil er der en masse gode madblogs, som giver gode forslag på opskrifter.

Køb ind i supermarkedet med børnene

Det kan også være sjovt for børnene at være med til at købe ind i supermarkedet. Her kan de være med til at finde tingene på indkøbslisten, og de kan eventuelt få lov til at vælge nogle indkøbsvarer.

Giv børnene nemme og sikre opgaver til madlavningen

Du kan også inddrage børnene i selve madlavningen. Her er det dog vigtigt, at de ikke kan komme i kontakt med knive og andre farlige genstande. Du kan således holde dig til at give dem nogle nemme og sikre opgaver. Disse kan for eksempel bestå af at skylle grøntsagerne eller presse citronerne.

Lad børnene anrette maden

Du kan også give børnene lov til at anrette maden. Her vil deres kreative og fantasifulde tanker komme til gode, når de anretter maden på måder, som du måske ikke ville have tænkt at bruge. Det kan også gøre børnene mere interesserede i at spise maden, når de netop har været med til at få den til at se flot og indbydende ud.