Bryllupsbudget – hvad koster det at holde et bryllup?

At afholde et bryllup kan være en dyr fornøjelse – det er ikke ualmindeligt at det hurtigt løber op i 100.000 kr. Det kan også gøre billigere, men det kan også sagtens blive endnu dyrere alt efter hvilke forventninger du har. I denne artikel skal vi kigge på et par eksempler så du kan danne dig et overblik over hvad et bryllup koster.

Lad os kigge på et par forskellige typer bryllupper i forskellige prisklasser.

Havebrylluppet
Den langt mest prisvenlige model er at holde brylluppet selv det kan være i haven eller i en garage. Det koster typisk ikke det store at leje et telt, men det kan også være der er nogle i din familie eller andre der har et du kan låne.

Den største grund til at denne model er den mest prisvenlige er at du selv kan sørge for mad og drikke som er en stor post.

Du kan tage til Tyskland og købe øl, sodavand og vin og på den måde spare en hel del vs. hvis du skulle holde det på et hotel eller en restaurant.

Du kan også selv sørge for maden ved denne model, men alt efter hvor mange gæster I får bliver det hurtigt en uoverskuelig opgave til et bryllup. Du kan sagtens få et relativt billigt tilbud hvis der fx er en lokal kok i jeres område.

Slotsbryllup
Er du en af dem der altid har drømt om at din store dag skal foregå på et slot så er vi ude i en lidt dyre prismodel. Her skal der betales for personale, lokation, mad, drikkevare og alt det derimellem. Måske de sørger for at pynte op og få det hele til at se flot ud, men det kommer til at koste noget ekstra end hvis du stod for det selv. Det er ikke ualmindeligt at et bryllup på et slot kommer til at koste minimum 100.000 kr for ca. 50 gæster. Derudover skal du huske at der også skal være budget til kjole, tøj, fotograf og hvad I ellers ønsker.

Udlandsbrylluppet
En anden mulighed er også at holde den store dag i udlandet. Det er til jer der ønsker noget eksklusivt og helt unikt. Hvis I skal betale for overnatning, transport og mad for alle jeres gæster kommer denne type bryllup hurtig op i pris. En anden mulighed er at skære drastisk ned på gæsterne og måske kun invitere den aller nærmeste familie.