Skal du købe en ny eller brugt bil?

Du har brug for en bil, men du ved ikke, om det er bedst for dig at købe en ny eller brugt bil? Så er du landet det rigtige sted. Vi har her samlet fordele og ulemper ved begge dele, så du kan tage det bedste valg.

Nye biler

Når du køber en ny bil, kommer den med nyvognsgaranti. Nyvognsgaranti betyder, at du i de første par år kun skal betale serviceomkostninger ved bilen. Garantien kan være alt fra 2 år til 7 år eller 80.000-150.000 km – alt afhængig af, hvilket mærke, du køber. Derudover går der typisk også rigtig mange km, før du skal skifte f.eks. dæk, kobling, udstødning og lignende. Du bestemmer også helt selv, hvordan du ønsker at bilen vedligeholdes, og du kender historikken på bilen hele bilens levetid – og så har du selvfølgelig også mulighed for at få leveret bilen med lige det udstyr, du har brug for.

Nye biler er dog dyre, og langt de fleste skal optage et lån for at få råd til den ønskede bil. Derudover falder nye biler også meget hurtigt i værdi, når du tager bilen i brug. Du kan derfor stå over for en større afskrivning, når du engang vælger at sælge eller bytte bilen ud.

Brugte biler

Når du køber en brugt bil, kan du være så heldig at markedet har presset prisen på dyrere biler hurtigt ned i pris, og du kan derfor have råd til en del dyrere bil end hvis du købte en ny bil. Brugte biler prissættes desuden kun efter motor, model, kilometertal og alder, så du vil i de fleste tilfælde kunne få en masse ekstraudstyr med uden ekstra omkostninger. Sidst men ikke mindst mister en brugt bil betydeligt mindre værdi, så du vil ikke stå over for en kæmpe afskrivning, når du efter nogle år vælger at sælge bilen igen.

Brugte biler kommer dog i langt de fleste tilfælde ikke med en garanti – kun 24 måneders reklamationsret. De har også ofte mange år på bagen, og du ved ikke, hvordan bilen er blevet kørt af den tidligere ejer. Du kan derfor være uheldig at en brugt bil går mere i stykker end en ny bil. Du kan også regne med at markedsværdien af en brugt bil ændrer sig, når der kommer en ny model på markedet.

Nu kender du både fordele og ulemper ved at købe ny eller brugt bil. Hvis du ønsker at besøge en forhandler, som både sælger nye og brugte biler, kan du med fordel tage et kig hos Aunsbjerg. De forhandler Suzuki og Mazda og har et stort udvalg af brugte biler: https://aunsbjerg.com/.