Tjen penge til din lokalforening

Lokalforeninger er rygraden i det danske samfund. Det er ildsjæle, der holder gejsten oppe hos medlemmerne. Her kan lokalområdets borgere mødes om enten sport, biavl eller noget helt tredje. Desværre rimer ildsjæl sjældent på storkapital.

 

Lokalforeningerne er nemlig notorisk kendt for at være økonomisk pressede, hvorfor de tit bliver holdt sammen af frivillige og gaffatape. I værste tilfælde, ender det med at knække nakken på de svageste foreninger.

 

Vil du gerne sikre din lokalforenings overlevelse, er her et par bud på, hvordan du skraber lidt penge ind til kaffekassen.

 

Merchandise

Folk elsker at støtte lokalforeningerne, men desværre er donationer, noget du kan kigge langt efter. De fleste vil nemlig have noget den anden vej. Få i stedet trykt en masse merchandise med foreningens navn og logo på, som du kan sælge ud af.

 

På den måde kan folk vise, at de støtter op om jer, samtidig med, at de får noget retur.

 

Når du vælger merchandise, bør du købe, noget som alle kan bruge. Det kunne være t-shirts, kasketter eller en mulepose med tryk.

 

Særligt muleposen er noget de fleste kan bruge til at handle med, i stedet for plastikposer.

 

Hold marked

En anden god måde at skrabe en større mængde penge sammen på kort tid, er at holde et marked.

 

Her kan lokalforeningens medlemmer alle sammen spytte i bunken med ting, de ikke længere bruger. Det kan være en god idé at supplere med et kagesalg, hvor I har bagt flere forskellige kager, som I kan sælge billigt til forbipasserende.

 

Sørg for at skabe opmærksomhed omkring jeres marked. Det gøres bedst ved Facebookopslag, som I opfordrer folk til at dele. Tag også fat i den lokale avis, der med garanti gerne vil dele en solstrålehistorie, om en forening, der klamrer til livet med neglene.