Køb brugt iPhone – den grønne omstilling

refurbished iphone

Salg af brugte iPhones er en stigende tendens i samfundet. Og med god grund! Har du overvejet hvordan køb af brugt iPhone kan bidrage til den grønne omstilling, så læs med her, hvor vi vil skrive lidt om, hvordan du nemt kan leve mere bæredygtigt, når du vælger ny brugt iPhone. At købe brugt iPhone kan på flere måder være bedre end at vælge en helt fabriksny iPhone.

Salg af brugte iPhones

Salg af brugte iPhones er et marked i stødt stigning. Det skyldes flere faktorer:

  • Folk køber brugt iPhone fremfor helt nye
  • Folk skifter ofte telefon i dag
  • Folk giver oftere deres brugte iPhone til butikker med salg af brugte iPhones.

Folk skifter iPhone hurtigere og hurtigere, mens du kan være med til at gøre noget godt for miljøet med disse to ting. For det første bør du indlevere din brugte iPhone, så den kan blive sat i stand og blive købt af en anden glad forbruger. Det er genbrug og et led i den grønne omstilling. For det andet bør du købe brugt iPhone i stedet for at købe en helt ny. På den måde køber du ikke nyt, men køber en iPhone som allerede er i forbrugscyklussen, i stedet for at tilføje nyt til forbrugscyklussen. Derfor er det en god tendens, at så mange vælger at købe brugt iPhone. Og at så mange vælger at indlevere en brugt iPhone. Det bidrager til den grønne omstilling for private forbrugere, så du kan være med til at nedbringe Co2-niveauet via dit eget forbrug.

Spar på klodens ressourcer

At købe en helt ny iPhone er dyrt – både for pengepungen og for miljøet. Ved at købe brugt iPhone kan du spare masser af penge, da de istandsatte brugte iPhones sælges billigere end de helt fabriksnye telefoner. Ved køb af brugt iPhone som er komplet refurbished sparer du udover penge også på klodens ressourcer. De indleverede brugte iPhones er efterset og istandsat så din refurbished iPhone er fuldstændig i tip top stand. Typisk kan du vælge mellem to forskellige niveauer af brugte iPhones – Grade A og Grade B. Grade A dækker over en brugt iPhone der er så god som ny uden brugsspor, og Grade B er med mindre brugsspor, som dog ikke har betydning for funktionaliteten. Har du brug for at se den brugte iPhone inden køb kan du komme ind i butikken og se den inden, hvis det giver dig ro i maven. Ved køb af brugt iPhone er der også garanti og reklamationsret på. Ved køb og salg af brugte iPhones har du samme rettigheder som ved køb af andre ting og nye telefoner. Der medfølger som regel også oplader og headset.

Surf mindre på nettet

Udover at spare miljøet ved at købe brugt iPhone fremfor en ny, kan du også gøre noget godt for miljøet på andre parametre. At surfe på nettet udleder nemlig rigtig meget Co2. Så en times mindre surfing på nettet om dagen er også godt – alt tæller. Det kan du læse mere om her.