Gør tandlægen glad med disse tandplejetips

Kender du det, at du møder op til tandlægen, som så naturligvis spørger ind til din tandpleje? Børster du tænder i to minutter ad gangen? Bruger du tandtråd? Har du valgt den rigtige tandpasta? For mange bliver disse spørgsmål ofte anledning til en række indrømmelser. For det er nemlig ikke alle, der er lige gode til tandpleje. I virkeligheden er det dog ikke svært, hvis du bare følger disse tips. Og når du så næste gang går til tandlægen, kan du være sikker på at blive mødt med et smil.

Du skal børste, længere end du tror

For nogle mennesker er det vigtigste, de kan gøre at børste tænderne længere. For mange vil faktisk skulle børste deres tænder i længere tid, end de lige tror.

Du skal helst børste i omkring to minutter. Og på den tid skal du nå omkring alle hjørner af munden og alle sidder af hver tand.

Hvis det er en hjælp, kan du sætte en alarm eller finde en sang, der passer lige med de 2 minutter.

Kom ind mellem tænderne

Der vil naturligvis også være nogle sider af tænderne, du ikke lige kan nå med tandbørsten. Så skal du måske have fat i en børste til mellemrummet mellem tænderne.

For selvom du ikke selv kan nå derind, så kan madrester og bakterier sagtens. Derfor er det også vigtigt at gøre rent mellem tænderne.

Med en børste, der er lavet specifikt til formålet, kan du nå hele vejen omkring tænderne. Det vil gøre det meget nemmere at undgå huller.

Pas på med, hvad du spiser

Selvom dette sidste råd måske er det mest besværlige, så er det værd at passe på med, hvad du indtager. Noget mad og drikke vil være særligt skadeligt for dine tænder.

Du bør så vidt muligt undgå syreholdig mad.