5 gode grunde til at drikke rødvin

Det er ikke nogen nyhed at rødvin faktisk er sundt. Det har forskere faktisk været enige om længe. Men ved du, hvilke sundhedsmæssige, der egentlig er forbundet med at drikke et glas rødvin i ny og næ? Vi har samlet 5 gode grunde til at drikke rødvin i denne artikel. Læs med her, og så vil du aldrig nogensinde sige nej til et glas rødvin til aftensmaden igen.

Rødvin styrker dit immunforsvar

Rødvin er fuld af antioxidanter, og det er godt for dit immunforsvar. Forskning viser faktisk at dem, der nyder et glas rødvin i ny og næ har en lavere risiko for at blive ramt af en almindelige forkølelse i modsætning til andre. Derudover er der også fundet en sammenhæng mellem folk, der drikker rødvin og et fald i sygdomme som mavesår og mavekræft.

Rødvin hindrer ophobning af kolesterol

Vi ved alle sammen at det er dårligt at have for højt kolesterol. Det kan nemlig øge risikoen for åreforkalkning. Rødvin indeholder dog det aktive stof resveratrol, som har vist sig at hindre ophobningen af kolesterol i blodet. Det betyder, at kolesterol ender i afføringen i stedet for i blodårerne.

Rødvin forbedrer din hud

Resveratrol har også andre fordele end at hindre ophobning af kolesterol. Det har faktisk også en positiv effekt på akne. Det hæmmer væksten af bakterierne, der forårsager akne. Det er faktisk specifikt indtagelsen af resveratrol gennem vin, der er den mest effektive metode. Den slår altså diverse cremer på markedet.

Rødvin forbedrer din hjerneaktivitet

Resveratrol har også en positiv effekt på hjernefunktionen. Forskning har vist, at personer, der havde indtaget resveratrol havde en øget aktivitet i den del af hjernen, der styrer både hukommelse, indlæring og følelser. Der er også forsket i vins i forbindelse med Alzheimers og demens, og det siges at kunne mindske risikoen for begge dele.

Rødvin hjælper dig med at slappe af

Rødvin har en afslappende effekt på os – og forskning har faktisk vist, at to til syv glas rødvin om ugen gør os gladere og faktisk mindsker risikoen for depression markant.

Leder du efter en god rødvin? Prøv en lækker dansk rødvin fra Modavi: https://www.modavi.dk/. Så er aftensmaden i hvert fald reddet!