Få mest ud af dine råvarer

Hvis du ofte står og laver mad i køkkenet, har du sikkert oplevet, at der ofte er en masse restprodukter, når den egentlige ret er færdig. Disse restprodukter fra forskellige råvarer bliver ofte smidt ud, men det behøves de faktisk ikke. Dette kan du blive klogere på i de nedenstående afsnit, hvor du vil blive præsenteret for, hvordan du kan få mest muligt ud af dine råvarer i køkkenet – shop her!

Øget fokus på madspild

I løbet af de seneste par år er der kommet mere og mere fokus på madspild – og det er der god grund til. Danskerne er generelt meget gode til at smide mad ud – både i privaten og i erhvervslivet. Det er skræmmende ofte, at man ser store paller med alle mulige forskellige slags madvarer, der skal smides ud, fordi de er gået over dato hos supermarkederne. Det er selvfølgelig ikke noget, du kan gøre noget ved, men så kan du gøre noget andet hjemme hos dig selv!

Du kan eksempelvis vælge at købe nogle condibøtter, så du kan nemt og hurtigt kan gemme de madvarer, der ikke bliver spist på dagen. Condibøtter gør det utrolig nemt for dig at pakke maden væk, når du er færdig – og ligeledes nem at finde frem, når det skal bruges igen.

Lav en madplan for minimal madspild

Hvis du ønsker at minimere det mængde af mad, du smider ud, kan det være en god idé at lave en madplan. Et godt råd når du skal lave en madplan, der tilgodeser madspild, er at du skal forbinde madplanen dag for dag. Nogle af de råvarer som du bruger om mandagen, som du ikke får anvendt i tilberedningen, skal du bruge en af de andre dage. Denne teknik gør det nemmere at få brugt alle de varer, som du køber i supermarkedet.