Tysk rødvin og tysk hvidvin er populært hos danskere

Jo lavere alkoholprocenten er på den tyske rødvin eller tyske hvidvin, des sødere er vinen også. Det skyldes at ikke alt sukkeret er blevet til alkohol under ferminationen. Så er du ikke til de tørre og bitre vine, så skal du nok kigge en ekstra gang på flaskens indhold, når du er på udkig efter vin i det lokale supermarked eller online. Alkoholprocenten styrer ofte vinen i en bestemt retning alt efter hvordan man ønsker sin vin. 

Tysk rødvin bedre kendt som Pinot Noir købes i stor stil 

Pinot Noir er en af de mest kendte vintyper i Tyskland, og købes i stor stil af både tyskere men også os danskere. Vi danskere er helt vilde med den frugtrige rødvin Pinot Noir, som i årtier har været en fast del af aftensmaden i mange danske hjem.  Tysk rødvin og tysk hvidvin bliver hovedsageligt fremstillet i det sydlige Tyskland, da fremstilling af vin kræver en bestemt mængde sol og varme for at kunne udvikle sig på den bedst mulige måde. Derfor importere danske supermarkeder vindruer og vin fra de sydlige lande i Europa. 

Det behøver ikke være dyrt at handle tysk rødvin eller tysk hvidvin af en høj kvalitet. Vin er meget subjektivt hvad angår smag og behov for drue. Derfor handler det om at prøve en masse vine af, som man får en bedre forståelse for hvilke vine der passer ind i sin smag.