Sådan får du dit til at spise mere varieret

Spise varieret

Børn emulerer hvad voksne gør, når de føler sig trygt ved det. Og derudover kan børn godt lide kødboller. De to stykker fakta hænger ikke umiddelbart sammen, men hæng ved, og lad mig forklare.

Forestil dig, at du gerne vil spise lidt mere variere, men at dit barn helst foretrækker at spise det samme igen og igen. Her er spaghetti bolognese og kødboller de mest gængse gengangere på spisebordet.

Det vil vi gerne undgå fordi kedelig køkkenudskejlskaber skaber kræsne curlingbørn. Børn skal udfordres, men i trygge rammer. Og en af måderne er ved at tage dem med i køkkenet. 

Lad børnene vær med til at vælge

Lad børnene se, hvordan maden bliver til

Lad børnene forstå, at madlavning er spændende

Lad børnene glæde sig over at få lov til at lave mad selv.

En god måde, er ved at prøve at en børnevenlig måltidskasse, og lave maden med barnet

En måltidskasse med mad, der er nemt at lave sammen

Madlavning behøver ikke at være svært. Ikke det hele. Der findes nemmere måder.

Bonzo bringer de bedste brasseriretter tilbage, på en måde som både børn og voksne betages af. Hvis du først lader dit barn se og smage kødboller, der kommer fra et glas, vil de være mere tilbøjelig til at prøve andre retter, der også kommer fra glas. Og det er en her, du sammen med dit barn kan spise mere varieret. Selv en lækker one pot pasta, som du aldrig har spist det før, kan være noget, dit barn vælger.

Gør dit barn trygt med at spise mad på en måde, som kunne være mad fra glas, og du gør det nemmere at prøve andre retter, også serveret fra glas.