Hvad er en vandpibe?

Vandpiben kommer oprindeligt fra Indien, men måske er den mere kendt som en del af den arabiske kultur. Mange – unge som gamle – samles om deres shisha til socialt samvær, snak og debat. Derfor er det nærmest naturligt, at der findes et mærke vandpibetobak, der hedder Social Smoke; vandpiben er nemlig i allerhøjeste grad social rygning.

Der findes et utal af billige vandpiber, hvis du også har fået lyst til at prøve den populære shisha. Den søde og aromatiske tobak findes i mange smagsvarianter, så alle burde kunne finde en, de kan lide. Nogle af dem, der sælger bedst, er vandmelon og mint – en henholdsvis meget sød og frisk tobak.

Vandpibens dele

En vandpibe består af flere dele; en vandbeholder, som typisk kaldes “vasen” og er lavet af glas, hvor vandet er i, over den sidder en hals, oftest af metal, der leder op til skålen, hvor tobakken placeres. Vandpibetobakken dækkes med staniol, hvor der er prikket huller i, og ovenpå lægger man et stykke vandpibekul.

Det er vigtigt at bruge rigtige vandpibekul og ikke for eksempel grillkul – det er ikke det samme. I bedste fald smager det dårligt, og i værste fald kan det være decideret giftigt.

Fra vasen går også en slange med et mundstykke for enden. Når du suger i mundstykket, trækkes røgen fra tobakken i skålen gennem halsen og ned i vandet, hvor det bliver filtreret, kølet ned og kommer så ud gennem slangen og mundstykket; det er herfra, du inhalerer røgen.

En shisha indbyder til social hygge

Vandpiben er tit centrum for sociale sammenkomster og kan både nydes hjemme, på vandpibecafé og tages med ud – for eksempel til stranden. Den fungerer som samlingspunkt og er et sted, hvor der er plads til dybe samtaler eller let hygge og grin. Du kan for eksempel prøve at sætte en vandpibe op ude på terrassen, næste gang du holder fest, og se, hvor mange af dine venner, der sætter pris på konceptet.