Dyrk madlavning på højt niveau

Madlavning kan både være en kunst og et håndværk. Madlavning er nemlig meget mere, end at stege et kilo hakket oksekød og klaske det sammen med noget pasta på en halv time. Madlavning kan være meditativt, socialt og sensuelt.

 

Så træk i dine kokkebukser og forkæl dig selv og familien med et gastronomisk eventyr fra din hånd.

 

Håndværket

Hvis du har spist på Michelinrestauranter, ved du, at en ret kan tænde store følelser i indtageren. Sanserne er nemlig en nøgle til glemte minder. Kokkene bag de retter, er selvfølgelig ikke starte ved den ret. De er startet fra det mest basale.

 

Hvis du gerne vil lave kunst med den mad, skal du først betragte det som et håndværk, du skal mestre. Start med de grundlæggende ting, og arbejd dig langsomt op ad stigen. For eksempel kan du starte med at lære at lave en bearnaisesauce fra bunden.

 

Legen

Måske har du en ven eller partner, der er lige så passioneret omkring madlavning som dig selv. Find sammen med den person og dyrk madlavningen sammen.

 

En grund til at så mange voksne kan fordybe sig i timevis i madlavning, er fordi det minder os at lege som børn. På mange måder er madlavning en leg, når man samler smage og konsistenser og eksperimenterer sig frem.

 

Lige børn leger bedst, så din partner bør være på samme niveau, så I kan følge med hinanden.

 

Præmien

Det gode ved madlavning er, at resultatet af de mange timers flid er spiseligt. Hvis du havde valgt at strikke som din hobby, ville du se frem mod en vinter i kradsende tøj, men her får du lov til at spise det ene lækre måltid efter det andet, det bliver kun bedre, jo mere du øver dig, og jo bedre du bliver.