Derfor er gin elsket af så mange

gin er en alkoholisk drik, som mange holder af. Dette er ikke uden grund, for den er både delikat og har en meget aromatisk smag af enebær. Derudover er gin en spiritus med mange anvendelsesmuligheder, hvilket gør den alsidig og til et must i barskabet.

Gin i mange forskellige afskygninger

Gin er mere end bare gin, og der findes et hav af forskellige varianter og typer. Fælles for dem alle er, at de har enebær som hovedingrediens, men udover det er der store forskelle. Dette er både gældende i forhold til alkoholprocenten, som typisk ligger på omkring 40%, men som også kan være både lavere og en del højere.

Der findes også alkoholfri gin, hvor du stadig kan få en kompleks og lækker smag, der er et godt alternativ til den alkoholholdige version.

Brug gin til mere end bare gin & tonic

Gin & tonic er en genial drink, som mange holder af, fordi den har en lækker bitterhed og friskhed. Det er dog langt fra den eneste drink, du kan lave med din gin. Du kan for eksempel bruge gin til en Long Island Iced Tea, Dry Martini samt en masse andet. Du kan med fordel søge inspiration på diverse hjemmesider, hvis du gerne vil afprøve nye drinks med gin.

Kan drikkes rent

Hvis du ikke er den store tilhænger af drinks og cocktails, men hellere vil drikke gin rent, er dette også en mulighed, da der findes mange gins, der sagtens kan drikkes alene. Her er det naturligvis vigtigt at gå efter en gin, som du kan lide for sig selv, og som ikke kun fungerer i kombination med andre smagsgivere.

Du kan med fordel undersøge de mange varianter af gin, der er at finde, så du kan finde frem til din egen favorit. De er at finde i forskellige prisklasser, så alle kan være med.